Maurice Rodeyns
Nieuws
Gemeente-en Provincieraadsverkiezingen
vrijdag 29 juni 2012 00:00

Maurice met stefaan Van Akker en Wouter BekeMaurice Rodeyns, gemeenteraadslid-Boutersem, is opnieuw kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012. In 2006 nam Maurice voor de eerste maal deel, en werd van op de achtste plaats met 444 voorkeursstemmen rechtstreeks verkozen. Nu staat Maurice op de vierde plaats op de CD&V-lijst.

Ook voor de provincieraadsverkiezingen is Maurice Rodeyns kandidaat, daar staat hij ook op de vierde plaats op de CD&V-lijst. Betaalbaar wonen, thuiszorg voor ouderen, goede mobiliteit, kwaliteitsvol onderwijs en kinderopvang zijn volgens Maurice zeker geen luxe. Provinciale ondersteuning voor sport- jeugd- en cultuurverenigingen, en een uitbreiding van de tewerkstelling in onze regio's zijn een noodzaak, en daar ga ik voor, aldus Maurice.

Vol vertrouwen kijkt Maurice uit naar de komende verkiezingen van 14 oktober 2012.

 
Reclame panelen circus
donderdag 24 mei 2012 00:00

Gemeenteraadslid Maurice Rodeyns vroeg tijdens de gemeenteraad van mei, om de achtergelaten reclame panelen van een circusevenement langs de Kerkomsesteenweg te laten weghalen. De nog bruikbare werden weggehaald, maar de beschadigde heeft men laten staan. Hopelijk herhaald zich dit niet in de toekomst!

 
Begraafplaats beter toegankelijk
vrijdag 27 april 2012 00:00

Tijdens de gemeenteraad van april wees gemeenteraadslid Maurice Rodeyns er op, dat mits een kleine aanpassing aan de tien centimeter hoge borduursteen, aan de zij ingang van de begraafplaats van Butsel (Boutersem) de toegang voor rolstoelgebruikers verbeterd kan worden. Het grote hek kunnen rolstoelgebruikers onmogelijk zelf openmaken.

 
Kandidaat Provincieraad
donderdag 22 maart 2012 00:00

Maurice Rodeyns, (CD&V) gemeenteraadslid Boutersem, werd door het CD&V bestuur van de regio Tienen aangeduid om in oktober deel te nemen aan de provincieraadsverkiezingen. Maurice was jarenlang een zelfstandig ondernemer (stichter Houthandel Rodeyns Tienen) waardoor hij in de wijde regio goed bekend staat, aldus lijsttrekker Marc Wijnants.

vlbr-groepsfoto

 
Subsidiereglement GRIS
woensdag 29 februari 2012 00:00

Gemeenteraadslid Maurice Rodeyns herinnerde tijdens diezelfde gemeenteraad de meerderheid er aan dat het subsidiereglement van de GRIS ieder jaar in de maand juni moet geƫvalueerd worden, vorig jaar is dit niet gebeurd, wellicht omdat het reglement nog niet lang in voege is. Maurice Rodeyns vind het een goede zaak dat de gemeente Boutersem subsidies geeft aan ontwikkelingsprojecten waarbij inwoners van de gemeente Boutersem betrokken worden