Maurice Rodeyns
Bio

Maurice Rodeyns is geboren te Tienen op 07 februari 1945, groeide samen met zijn drie broers en drie zussen op te Boutersem.

Vader Louis was mechanicus bij Autobussen Van Mullem te Roosbeek, maar overleed na een aanslepende ziekte in 1967. De moeder van Maurice, Maria, overleed na een spijtig ongeval in 1977. 

Na het lager onderwijs volgde Maurice een technisch- gespecialiseerde opleiding aan de Vrije Technische Scholen te Leuven, en behaalde er in 1963 met onderscheiding het diploma van elektricien. 

Van 1963 tot 1968 was Maurice werkzaam bij liften Daelemans – Radio Centrale Tienen en voor Bell Telephone Antwerpen. 

In 1965 trad Maurice in het huwelijk met de Tiense Nicole Persoons, en ging daar ook wonen.Maurice Rodeyns en Nicole 

Zij zijn de gelukkige ouders van vier zonen, één dochter en zeven kleinkinderen. Zij hadden ook nog twee zoontjes die op jonge leeftijd zijn overleden, en Peter een andere zoon, 19 jaar jong is in 1990 op Moederdag in een dramatisch verkeersongeval om het leven gekomen. 

In 1968 besloot Maurice zijn beroeps activiteiten niet meer verder te zetten tussen vier muren. 

De vriendschap, en goede contacten die hij er als verzekeraar in en rond Tienen heeft aan overgehouden overtreffen de ‘onderscheidingen’ gekregen wegens voorbeeldige prestaties. 

1975,Maurice start een eigen bedrijf op te Tienen “HOUTHANDEL doe het zelf RODEYNS” 

Na moeders overlijden in 1977 verhuisd hij met zijn gezin terug naar Boutersem, maar bouwde zijn bedrijf te Tienen verder uit. 

Op 13 december 2008 werd Maurice op het stadhuis van Tienen gelauwerd met de gouden medaille van de Orde van Leopold II. Op 1 januari 2011 gaf hij de fakkel door aan zijn zoon David, wat niet wil zeggen dat Maurice op zijn lauweren zou gaan rusten. 

Maurice is ook bestuurslid van de plaatselijke CM - kern, het CM gewestbestuur Tienen, en lid van de Raad van Bestuur Christelijk Ziekenfonds Leuven. 

verkiezingen_2006Door de politiek aangetrokken werd Maurice, na jarenlang lidmaatschap, in 2005 bestuurslid van de plaatselijke CD&V en nam in 2006 voor het eerst, met succes, deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Van op de achtste plaats op de lijst werd Maurice rechtstreeks verkozen als gemeenteraadslid met maar liefst 444 voorkeursstemmen. 

Maurice blijft zich, op alle vlakken, verder inzetten, maar vooral voor de meest kwetsbaren onder ons (kinderen-bejaarden-alleenstaanden-zieken…), woonbehoeften, voor alle sport- jeugd- en cultuurverenigingen, en voor een nog betere samenleving in onze omgeving. 

Maurice kijkt met nog meer ambitie uit naar de verkiezingen van 2012 .